Hrana je važna za ljepotu i zdravlje kose

Evelin Vam savjetuje zašto je pravilna ishrana važna za zdravlje i ljepotu kose.  Uz stručnost i frizersko umijeće tima Evelin te vrhunske proizvode za kosu preporučamo zdravu i uravnoteženu prehranu s naglaskom na vitamine grupe B, te A,C i E. Pročitajte više u članku...

Kosa nije samo dio našeg tijela. Ona je simbol ljepote, zdravlja, čak i društvenog položaja.

Osobe koje imaju snažnu i lijepu kosu odmah privlače pažnju. Mi u Studiu Evelin brinemo o tome svaki dan. Naš partner L'Oreal pruža nam vrhunske proizvode Kerastase i L'Oreal Professionnel a stručni tim Studia Evelin stalnim edukacijama usavršava svoje znanje i vještine.

Lijepa kosa nije samo dar s neba ili rezultat dobre njege već  je ona i rezultat pravilne prehrane i zdravog načina života.

Zato, ako želite imati sjajnu i snažnu kosu, svakodnevno je nahranite  neophodnim nutrijentima, a mi ćemo se pobrinuti da kosa ostane zdrava i sačuvana.

Ovo su neku od važnih nutrijenata koje bi trebali svakodnevno unositi u svoj organizam.


Biotin:
Najvažniju ulogu u zdravlju kose igra biotin, ili vitamin B7, on sprečava gubitak kose i potiče njezin rast. Upravo zbog toga, biotin je čest dodatak šamponima i sredstvima za njegu kose. 
Sadrži ga pivski kvasac, kruh, banane, gljive, kikiriki te neke vrste povrća kao što su cvjetača, blitva i mrkva.

Vitamin B5: 

Vitamin B5 poznat je kao antistres vitamin. Nužan je za pretvaranje hrane u energiju, stvaranje crvenih krvnih stanica, proizvodnju antitijela i regulaciju rada hormona. Vitamin B5 jača kosu i potiče njezin rast. Njegov nedostatak u organizmu može izazvati gubitak kose.

Dobar izvor ovog vitamina su integralne žitarice i mahunarke, mlijeko, grašak, banane, naranče, brokula, kikiriki, rajčica i paprika.

Vitamin B12:
Vrlo je često da ljudi koji pate od gubitka kose, imaju i manjak vitamina B12. 
Vitamin B12 potiče zdravlje vlasišta i korijena kose.
Ovaj važni vitamin većinom se nalazi u proizvodima životinjskog porijekla. Ako ste vegetarijanac ili vegan, ozbiljno razmislite o suplementaciji vitaminom B12.

Vitamini A, C i E:

Vitamini A, C i E, ili takozvani vitamini-antioksidanti, također su povezani sa zdravljem kose. Oni poboljšavaju rad organizma i oslobađaju resurse neophodne za zdravlje kose. 
Vitamini A, C i E stimuliraju obnavljanje stanica i zdravlje vezivnog tkiva. Prehrana bogata ovim vitaminima osigurat će snagu i zdravlje Vaše kose. 
Uravnotežena prehrana bogata voćem, povrćem i integralnim žitaricama najbolji je izvor ovih nutrijenata.

 

Jedite i živte zdravo i prepustite se stručnim rukama Studia Evelin za savršeni rezultat i kosu kakvu ste oduvijek željeli.


Fotogalerija